Cutremur în fotbalul românesc. Rapid a intrat în faliment. Reacţia conducerii giuleştenilor: "Ne vom continua activitatea"
Conducerea Rapidului susţine că va ataca decizia dată de Tribunalul Bucureşti, prin s-a declarat falimentul clubului. Oficialii clubului din Giuleşti susţin că judecătorii s-au grăbit şi sunt încrezători că vor avea câştig de cauză la Curtea de Apel. Până atunci, conducerea Rapidului susţine că echipa îşi va urma programul normal, adică nu se va retrage din Liga 1.
Cu datorii de peste 18 milioane de lei, dintre care 10 milioane la fisc, clubul Rapid Bucureşti, înfiinţat în anul 1923, a intrat în faliment. Decizia a fost pronunţată de Tribunalul Bucureşti şi se poate face recurs în termen de 7 zile, la Curtea de Apel.
Tribunalul Bucureşti a decis luni intrarea în faliment a Rapidului, o decizie care în profunzimea ei nu surprinde foarte mult. ProSport a scris în ultimele săptămâni despre datoriile de peste 18 milioane de lei ale clubului şi cum foşti antrenori, jucători şi furnizori s-au considerat furaţi şi au cerut falimentul în instanţă. După mai multe termene, Tribunalul Bucureşti a dat luni verdictul: falimentul. Pe cât de dur, pe atât de previzibil.
Rapid Bucureşti a intrat oficial în faliment, în urma deciziei Tribunalului Bucureşti. Clubul de fotbal aflat sub patronatul lui Valerii Moraru are datorii de mai mult de 4 milioane de euro şi ar putea fi retrogradat până în liga a patra, potrivit prosport.ro
Clubul Rapid se află de patru ani în insolvenţă, timp în care situţia financiară a echipei din Giuleşti nu s-a îmbunătăţit. Decizia Tribunalului Bucureşti nu este definitivă iar clubul Rapid are 10 zile la dispoziţie pentru a depune cerere de apel. Dacă decizia instanţei va fi menţinută, încă nu e clar ce se va întâmpla pe viitor cu Rapid, dacă va mai putea evolua sau dacă o va lua de la capăt în ligile inferioare. Clubul Rapid are datorii de 18 milioane de euro, din care 10 milioane de stat.
Clubul a fost de curând promovat în Liga 1, fiind de 3 ori campioni şi de 13 ori câştigători de cupă.
Contactat de Realitatea TV, Rică Răducanu, simbol al Rapidului se declară extrem de dezamăgit de decizia instanţei, activitatea de la Rapid marcându-i întreaga viaţă.
Rică Răducanu: Mă aşteptam, însă nu chiar aşa. Mai bine murim... cum să nu mă mai duc pe Giuleşti, să nu mai văd Rapidul, mai ales acum că ne pregăteam pentru 2020.
Ce a însemnat Rapid pentru dvs?
Rică Răducanu: Cea mai frumoasă e echipa în sine. Eu am copilărit acolo, aproape în fiecare zi merg acolo, e viaţa mea, eu aici am avut toate bucuriile vieţii, aici mă iubeşte lumea. Nu-mi vine să cred! Eu i-am rugat pe cei care tot au preluat conducerea să facă ceva să fim ca pe vremuri. E greu acum însă.
Decizia dată de Tribunalul Bucureşti:
„Solutia pe scurt: HOT În temeiul art 105 rap. la art.107 alin. 1 lit.C din Legea nr.85/2006 privind procedura insolvenţei, dispune intrarea în faliment prin procedura generală a debitorului. În temeiul art 107 alin 2 din Legea nr 85/2006 privind procedura insolvenţei ridică dreptul de administrare al debitorului şi dispune dizolvarea societăţii debitoare.
Dispune sigilarea bunurilor din averea debitoarei şi trimiterea de notificări tribunalelor din alte judeţe în care debitorul are bunuri în vederea sigilării, în sarcina lichidatorului judiciar. Stabileşte termen de maxim 10 zile de la data notificării deschiderii procedurii falimentului de predare a gestiunii averii de la debitor către lichidator, împreună cu lista actelor şi operaţiunilor efectuate până la deschiderea procedurii.
Dispune întocmirea şi predarea către lichidatorul judiciar, în termen de maxim 10 zile de la intrarea în faliment, a unei liste cuprinzand numele şi adresele creditorilor şi toate creanţele acestora, cu indicarea celor născute după data introducerii cererii de deschidere a procedurii.
"După respingerea recursului urmează lichidarea tuturor bunurilor societății SC FC Rapid SA. Voi încerca să le strâng pe toate, apoi vor fi evaluate și în final scoase la vânzare.
Palmaresul este cu siguranță bunul cel mai de preț al FC Rapid. Iar el va fi scos la vânzare în cadrul unei licitații publice, conform legii. Nu știu când se va întâmpla. Probabil anul viitor. Prețul nu pot să îl estimez pentru depinde de piață. Depinde și de evaluator, iar noi o să aducem un evaluator specializat.
Să vedem dacă voi rămâne ca lichidator pentru că domnul Moraru a solicitat schimbarea mea în instanță. Următorul termen este vineri", a spus Brihac