Cum joacA Rapid în Liga 2? Echipele au avut termen sA se înscrie pânA pe 15 iulie
Preşedintele FC Rapid, Grigore Sichitiu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că înscrierile pentru sezonul viitor al Ligii 2, eşalon în care rapidiştii au fost retrogradaţi de TAS, s-au încheiat la 15 iulie şi se întreabă ce trebuie să facă în această situaţie clubul său.
"Înscrierea în Liga 2 s-a terminat pe 15 iulie. Aşa spune regulamentul, iar astăzi este 2 august, deci, ce facem? Aşteptăm să ne roage cei de la FRF, sau să mergem să-i rugăm noi să ne înscrie în Liga 2? Dacă ne spuneau că nu avem dreptul şi era campionat de 17 echipe, nu era nicio problemă. Cum să bagi o echipă care a retrogradat în Liga 1? Nu se ţine cont de regulamente, în condiţiile în care FIFA spune clar că în orice ierarhizare să se respecte criteriul sportiv.", a declarat Sichitiu.
Oficialul rapidist crede că undeva s-a produs "un scurtcircuit" şi o "dezinformare a TAS-ului": "În această vară, articolul 20 din ROAF privind numărul de echipa în Liga I, care prevedea ca prima echipă de sub linie să rămână în cazul în care campionatul era descompletat, nu mai era în vigoare. Acest articol a fost reintrodus, dar pentru campionatul 2013/2014. Suntem curioşi şi noi pe ce criterii s-a judecat la TAS. Cum să bag eu un repetent de două ori în Liga 1? Este fără precedent, poate se mai întâmplă în Lesotho sau Africa. Suntem convinşi că undeva este un scurtcircuit şi o dezinformare a TAS-ului, pentru că nu cred că se putea judeca pe un regulament care intră în vigoare de la sfârşitul sezonului 2013/2014."
RAPID PROMOVEAZA !
Rapid - CSMS Iași 2-2. Fără victorie cu liderul, vișiniii au obținut promovarea sportivă!
Rapid a obținut, sâmbătă, promovarea sportivă și matematică în Liga 1, după remiza de pe teren propriu cu CSMS Iași (2-2) și prezența pe prima scenă mai depinde numai de judecata Tribunalului pentru Arbitraj Sportiv de la Lausanne, unde giuleștenii au atacat deciziile organelor FRF care au decis să nu le acorde licența.
A fost ultimul meci pe teren propriu jucat de vișinii în acest sezon, ocazie cu care fanii au serbat (cu un avans de 11 zile) împlinirea a 75 de ani de la inaugurarea stadionului "Giulești - Valentin Stănescu"
Spectacol cu petarde, torte si fumigene la a 75-a aniversare a Giulestiului
În aşteptarea judecăţii de la TAS, crucială pentru primirea licenţei de Liga 1, rapidiștii au celebrat împlinirea a 75 de ani de la inaugurarea stadionului "Giuleşti - Valentin Stănescu" (DETALII AICI).
La finalul ultimului antrenament dinaintea meciului cu CSMS Iași - cel din urmă jucat de rapidiști pe teren propriu în acest sezon - jucătorii, împreună cu antrenorul Viorel Moldovan, au fost premiați de fani și au aprins torţe, împreună cu suporterii urcați pe gardul Peluzei Nord a arenei de lângă șine.
"75 de ani – Giuleștiul, un simbol etern" este mesajul inscripționat pe plachetele de pe baza trofeelor aurite pe care jucătorii le-au primit din partea suporterilor.
Feroviarii aşteaptă şi vizita liderului la zi din play-off, CSMS Iaşi. Pentru a obţinere matematic promovarea, au nevoie să obţină un punct în disputa cu moldovenii.
Cu o victorie, i-ar depăși pe elevii lui Marius Lăcătuș și ar putea încheia campionatul chiar pe primul loc, în funcție și de rezultatele din ultima etapă a play-off-ului, când giuleștenii se deplasează pe terenul Unirii Slobozia.
"Asta înseamnă Rapidul. Fanii au venit să le mulțumească jucătorilor pentru modul cum s-au prezentat în acest sezon. Cred că ceea ce fac ei spune tot despre ce înseamnă Rapidul.
Au considerat că e un eveniment important. Au vrut și să încurajeze băieții pentru meciul cu Iași Dacă reușim o victorie sau măcar un punct, atunci Rapid e promovat matematic.", a spus Nicolae Manea,
Revenind la promovarea noastra.
În ultima etapă, Rapid se deplasează pe terenul celeilalte echipe contra căreia nu a reușit să câștige în acest sezon: Unirea Slobozia.
Sâmbătă, după un început echilibrat și o ocazie bună ratată de Bosoi (6) pentru ieșeni, Alexandru Coman a deschis scorul pentru Rapid în minutul 36, cu o execuție frumoasă, dintr-o lovitură liberă de la circa 30 de metri. 1-0 a fost și scorul pauzei, după ce Drăghia a scos și o reluare din plonjon a lui Herghelegiu.
Ieșenii au fost mai periculoși în prima parte a reprizei secunde. Fost campion cu Unirea Urziceni, Marius Onofraș - intrat la pauză - a ratat o ocazie mare, la o fază în care a plecat dintr-o poziție suspectă de offside și a trimis peste poartă, deși era singur cu Drăghia (58). Portarul giuleștenilor a mai avut o paradă excelentă la o lovitură de cap a aceluiași Onofraș (70), înainte ca oaspeții să egaleze tot după o fază fixă. În minutul 77, Adrian Olah a șutat la poartă dintr-o lovitură liberă de la 20 de metri, dar dintr-o poziție similară celei din care vișiniii deschiseseră scorul, iar Drăghia a fost păcălit de o deviere cu capul a lui Alexandru Coman, chiar autorul golului giuleștean.
După numai 5 minute, CSMS Iași a trecut în avantaj prin Onofraș, care a fost scăpat din marcaj în stânga careului și a finalizat cu un șut la colțul lung. Scorul final a fost stabilit de același erou Alexandru Coman, cu un șut pe jos, din mijlocul careului, după o minge așezată ca pe tavă de căpitanul Daniel Niculae.