Daniel Niculae a povestit cum A trecut de la Dinamo la Rapid: "Era cu totul Si cu totul altceva"
Într-un amplu interviu pentru 1923.ro , Daniel Niculae a povestit cum a trecut de la Dinamo la Rapid, în perioada junioratului, dar şi cum s-a îndrăgostit de clubul giuleştean.
"Primii ani în fotbal i-am făcut la juniori, la Dinamo. Ţeţe Moraru mi-a fost primul antrenor. Şi care este un tip foarte bun, un antrenor foarte bun, am păstrat o relaţie OK. Mi-am dat seama că locul meu nu este acolo şi am revenit la marea dragoste.
La 13 ani, după trei ani la Dinamo, am plecat la Rapid. Mergeam la meciurile lor tot timpul, aveam colegi şi la juniorii lui Dinamo, cu care mergeam la meciurile Rapidului. Mergeam pentru spectacolul din Giulesti şi pentru faptul că juca Iulian Chiriţă, unul dintre jucătorii mei preferaţi. Apoi pe parcurs au aparut alt gen de jucători: Pancu, Cătălin Popa... A rămas remarcat prin ghetele rosii. La vremea aceea erau foarte rari fotbaliştii care încălţau astfel de ghete. Unul dintre ei era Marco Simone.
Am rămas acaparat de frumuseţea şi spectacolul Giuleştiului pentru că la fiecare meci era cu totul şi cu totul altceva şi lumea venea să cânte, să simtă bucurie şi să transmită unitate şi forţă grupului, celor din tribune, jucătorilor de pe teren", a povestit Niculae.
Pancu Si Daniel Niculae se antreneazA cot la cot cu puStii de la Rapid, Schumacher le Tine ritmul
Au dat timpul înapoi! Daniel Pancu şi Daniel Niculae, două legende ale Giuleştiului implicate în proiectul noului Rapid, alături de Primăria Sectorului 1, se antrenează cot la cot cu ceilalţi componenţi ai lotului "vişiniu", mult mai tineri.
Înscrişi în Liga 4, rapidştii şi-au conturat lotul şi se pregătesc sub comanda lui Constantin Schumacher, la rândul său fost jucător în Giuleşti. Sub atenta supraveghere a antrenorului, deşi au ajuns la vârste înaintate (40, respectiv 34 de ani), Pancu şi Niculae nu s-au dat înlături de la niciun exerciţiu. Dacă în timpul exerciţiilor fizice n-au avut probleme, când a venit vorba despre jocul şcoală de la finalul şedinţei de pregătire, terenul a fost redus la jumătate. Chiar dacă vor deţine funcţii oficiale în cadrul noului Rapid, Daniel Pancu şi Daniel Niculae vor să şi joace din nou în culoarea vişinie, chiar şi în Liga 4. Cele două legende din Giuleşti au mai ajutat clubul din teren şi când acesta se afla în eşalonul secund, înainte de faliment, pe vremea când era condus de Valerii Moraru.
Daniel Niculae, eroul Rapidului in derbiul cu Steaua, lauda partida: A fost un meci de nivelul Ligii 1
Daniel Niculae, jucatorul de legenda al Rapidului, a fost eroul echipei sale in marele derbi jucat sambata cu CSA Steaua Bucuresti, in runda curenta din Liga 4, terminat la egalitate, scor 1-1.
Fostul atacant de la Auxerre a marcat golul Rapidului in minutul 39, Daniel Niculae fiind si capitan la Rapid in meci, dupa iesirea lui Pancu, accidentat, in minutul 30.
"Rezultatul reflecta realitatea din teren, a fost un meci de nivelul Ligii 2 sau a Ligii 1, cu multi jucatori tineri si talentati. A iesit un spectacol frumos, Giulestiul a fost plin, si daca am fi avut capcitate de 30.000 de locuri s-au fi umplut stadionul.
Si oaspetii cred ca s-au simtit bine. Echipele fara suporteri nu vor simti niciodata asta, e bine sa cresti asa. Cred ca daca suporterii nu ar mai fi alaturi de aceste echipe, am spune ca fotbalul romanesc este pierdut", au fost declaratiile lui Niculae, dupa meci, pentru TelekomSport.
Daniel Niculae are 35 de ani si a debutat in fotbalul mare chiar la Rapid, in 2001.
DANIEL NICULAE, REPLICĂ LA CAMPANIA ANTI-RAPID!
„Ca urmare a intoxicărilor și acuzațiilor răuvoitoare vânturate în spațiul media doresc să fac, pentru prima și ultima dată, câteva precizări pentru a explica proiectul Academia RAPID. Fac aceste precizări pentru marea masă a suporterilor rapidiști, oameni care ar putea fi induși în eroare de campania furibundă îndreptată împotriva noastră. Și nu pentru aceia care doar se prefac ca nu inteleg!
RAPIDUL este o stare de spirit! RAPIDUL nu este nici al lui X nici al lui Y, nu aparține unei singure persoane, nici unei entități, nici chiar Primăriei Sectorului 1! RAPIDUL este al comunității, al oamenilor simpli și al suporterilor dezinteresați!
Proiectul Academiei RAPID se bazeaza pe mandria comunitatii din care se trage, pe construirea unui centru sportiv de excelență pentru tinerii de azi și de mâine, pe dezvoltarea interesului comunității de a fi parte din acest proiect, pe componenta socială care poate naște o mândrie colectivă
raportată la numele de RAPID.
Academia RAPID este o societate civilă sprijinită necondiționat, până la înregistrarea ca Asociație Sportivă, de către organizația Rapid Redivivus, membru al acesteia, lider de asociere, partener si suport organizațional și financiar.
Organizația Rapid Redivivus a fost pusă la dispoziția echipei de
management a acestui proiect de un grup de suporteri dezinteresați, singurul grup care nu a emis pretenții, nu a dorit funcții și nu a condiționat participarea la proiect. Acest grup a dovedit că poate fi partenerul și susținătorul organizatoric și financiar al Academiei RAPID.
Academia RAPID, Rapid Redivivus si Primăria Sectorului 1 au încheiat un contract de parteneriat fără implicații financiare din partea Primăriei.
Vom dezvolta acest parteneriat în zona de infrastructură sportivă și de management al brandului.
De asemenea, Academia RAPID și Primăria Sectorului 1 au încheiat cu S.C Rapid S.A., societatea aflată în faliment, prin lichidatorul Sierra Quadrant S.P.R.L., un contract de licență pentru dreptul de utilizare a unui număr de 5 mărci combinate, reprezentative pentru brandul Rapid, de asemenea fără implicații financiare din partea Primăriei Sectorului 1.
Datorită faptului că Academia RAPID nu se numește Fotbal Club Rapid am evitat să folosim această din urmă denumire tocmai având în vedere atacurile apărute în spațiul media din ultimul timp, și pentru a demonstra că respectăm identitatea Fotbal Club Rapid S.A., chiar dacă este în faliment.
Nu în ultimul rând, nimeni nu ne poate acuza vreodată de piratare de brand, întrucât deținem legal un contract de licențiere pentru utilizarea mărcii Rapid cu titularul acesteia.
Este pentru prima dată și ultima când ieșim în spațiul public pentru a răspunde unei campanii răuvoitoare. O facem pentru suporterii noștri.
Preferăm ca de acum înainte sa ne concentrăm pe ceea ce avem de facut și să lăsăm faptele să vorbească.”