top of page

Fotbalistul, care se laudă ca face parte din categoria extrem de rară a celor care au evoluat pe toate posturile, inclusiv cel de portar, spune că a fost dinamovist de mic. Numai că totul s-a schimbat radical din prima zi în care a devenit jucătorul lui Rapid. Pancu știe cu exactitate ce a făcut în prima sa zi ca jucător în Giulești. În toamna lui 1996. Dar și cum arăta atunci vestiarul echipei. ”Sunt multe amintiri plăcute sau mai puțin plăcute. Oricum e clar, memorabile. Mi-aduc aminte că am spart, o dată, o ușă din vestiar, de la intrare, dar și un televizor. Bine, m-am dus a doua zi și am cumpărat altul, mai performant. Asta a fost prin 2011, nu mai eram tânăr”, a povestit Pancu.

DANIEL PANCU 

Meritele lui Mircea Lucescu şi Mircea Rednic în istoria Rapidului

Pancu a mai spus că nici după ce s-a retras nu se poate spune despre el cu exactitate dacă este jucător de picior drept sau stâng, dar și ce schimbare majoră a produs Mircea Lucescu la Rapid. ”Nici acum nu știe nimeni dacă sunt dreptaci sau stângaci, pentru că jumătate dintre goluri le-am marcat cu stângul, jumătate, cu dreptul. Mi-aduc aminte că era și un cântec la modă: ’Chiar de terminăm pe 10, batem steaua și ne trece!’ Era acea boemie, pe care a schimbat-o Mircea Lucescu. Nu mai era de ajuns să jucăm un meci și apoi să stăm liniștiți. Oricum, pentru suporterii Rapidului, meciurile cu steaua au fost mereu cele mai importante. De când a venit Mircea Lucescu, și mai apoi Mircea Rednic, ambii dinamoviști, s-a mai estompat din ura față de ’câini’”, a mai spus Pancu

Daniel Pancu: „Suporterul rapidist nu trădează”

„Însă eu mă bucur cel mai mult pentru altceva. Suporterul rapidist a dovedit că nu trădează. S-a spus că nu mai sunt rapidişti… Nu e adevărat! Indiferent unde e echipa, el o susţine. Poate să stea Rapid şi patru ani în Liga a 4-a, suporterii o vor susţine. Mulţi s-au mai dus la Astra, la Voluntari, unde erau mai mulţi rapidişti, pentru că nu aveau echipă. "

Tradiţia continuă

Daniel Pancu se alătură unei liste de foşti fotbalişti ai Rapidului invitaţi de onoare pe Giuleşti, să dea lovitura de începere. După Nicolae Vasile, Viorel Kraus şi More Târţău. Sigur, fiecare dintre cei enumeraţi mai sus are şi va avea pentru eternitate locul său în istoria glorioasă a Rapidului. Numai că atunci când spui Daniel Pancu spui Rapid. Pentru că, dincolo de orice, Pancone a dovedit mereu că este, în primul rând, un mare rapidist. Atât atunci când echipa lua titlul în 1999, cât şi în sezonul 2013-2014 când a jucat în liga a doua.

Căpitanul nu a lăsat corabia

Sau un an mai târziu când a rămas alături în Liga 1, cu toate că lotul era, aparent, unul subţiat considerabil, şi risca să îşi treacă în CV şi o retrogradare nedorită. Până la urmă, şi-a trecut-o. Dar asta nu face altceva decât să ne reamintească ce înseamnă rapidismul. Daniel Pancu a fost decisiv în 1999, a fost unul dintre cei mai buni în 2012. Când Rapid s-a luptat ultima dată la titlu. A tras echipa după el din liga a 2-a, alături de alt atacant legendar, Daniel Niculae. Şi a acceptat să rămână la Rapid chiar cu riscul retrogradării. Căpitanul nu a părăsit corabia. Acum ar fi jucat în liga a 5-a. Nu mai este nimic altceva de spus decât: Mulţumim, Pancone! Tu demonstrezi că Rapid trăieşte!

In prezent , Pancu activeaza la Academia RAPID . Continuatorul Rapidului din 1923 .

Daniel Pancu a vorbit despre viitorul Academiei, dar și despre suporterii echipei de lângă Podul Grant. „Vor veni Vasile Maftei şi Ionuţ Voicu, dar avem in vedere şi transferul unor fotbalişti foarte tineri, de mare prespectivă. Pentru că nu putem face o echipă numai din jucători care nu sunt tineri. Vă spun eu că în partea a doua a campionatului lucrurile vor sta cu totul altfel. Noi acum n-am avut o pregătire normală în vară. Acum vom face cantonamente, vom fi altfel la meciuri. Sper să se rezolve şi cu Pro Rapid. 

Americanu - Daniel Pancu
00:00 / 00:00
bottom of page